1984'te Mikael Karlsson, Martin Gren ve Keith Bloodworth, insanların dijital cihazları kullanma ve bunlara ilişkin düşünme biçimlerini değiştirmeyi amaçlayan Axis'i kurdu. Bu, daha akıllı ve daha güvenli bir dünya yaratma taahhüdümüzün başlangıcı oldu. O zamanlar cihazları (başlangıçta ağ baskı, depolama ve tarayıcı sunucuları) bağlamak ve onları akıllı hale getirmek için ağ teknolojisini kullanma fikri yeniydi. Axis buna ThinServer Teknolojisi adını verdik. Bugün Nesnelerin İnterneti (IoT) olarak biliniyor.
Axis ağ kurma becerilerini ve hayal gücünü kullanarak, ağa bir kamera bağlama fikrini ortaya çıkardı. 1996'da, dünyanın ilk ağ kamerası AXIS Neteye 200'ü piyasaya sürdü. O andan itibaren internet bağlantısı olan insanlar, dünyanın her yerinden neler olup bittiğini izleyebilirdi. Ve halihazırda büyük bir CCTV sistemi kurulumuna sahip olanlar için, en son IP teknolojisine de erişebilmeleri için ağ kodlayıcıları (IP Encoder) yarattı.
Axis ilk ağ kameralarını geliştirirken, görüntü işleme yonga setlerine yönelik bir pazar yoktu. Axis kendi tasarımını yaptı ve bunu video güvenlik amaçları için uyarlama seçimini yaptı.
Axis Real Time Picture Encoder (ARTPEC) doğdu ve görüntü işleme, sıkıştırma, video analizi ve ağ işlevlerini optimize bir şekilde destekledi. Kendi yonga setini kullanarak ürünlerinde ışık ve akış yönetiminde ustalaşabildi.
2000'lerin başında, kurulu 1.000.000'dan fazla ağ video ürünüyle, Axis ürünlerinin video çözümlerine nasıl entegre edildiğini ve diğer güvenlik sistemleriyle nasıl etkileşim kurduklarını daha derinlemesine inceleyebildi.
Canon, son genişleme aşamamızda, Axis'in hissedarlarına halka açık bir teklifte bulundu ve 2015 yılında çoğunluk hisselerin sahibi oldu. Axis, kendi operasyonlarını güçlendirmeye odaklanan bağımsız bir şirket olarak faaliyet göstermeye devam ediyor. Canon ile birlikte, sürdürülebilirlik risklerinin üstesinden gelmek ve bunlara ilişkin farkındalığı artırmak için sistematik ve odaklı bir şekilde çalışıyor.
ENDÜSTRİYEL ÇÖZÜMLER - TERMAL KAMERA VE RADAR İLE HAREKET TESPİTİ
Fabrikalar, depolar ve üretim tesisleri genellikle günün her saati izlenmesi ve korunması gereken değerli hammadde ve mallar içerir. IP kamera teknolojisini ve radar teknolojisini kullanan hareket dedektörlerini birleştirerek, güvenlik ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış bir gözetim çözümü oluşturabilir ve aşağıdaki gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz;
- Görsel tanımlama için ağ kameralarıyla sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş doğru ve güvenilir alan algılama ve izleme.
- Görsel onay ve nesne konumu ile bir çevreye veya sınırlı alana biri girdiğinde gerçek zamanlı otomatik bildirimler.
- Dış ortamlar için vandalizme karşı korumalı ve sağlam kameralar ve hareket dedektörleri ile esnek ve kullanımı kolay çözümler.
Üretim tesislerinizi güvende tutmanın yanı sıra, ağ kameraları genel üretim verimliliğini artırmak ve çalışanlar için güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak için değerli bir araçtır.Kamera sistemini üretim sistemine entegre etmek, ağ üzerinden canlı görüntülere uzaktan erişim imkanı sunarak şunları mümkün kılar;
- Üretim hatlarını uzaktan izleyin, görsel olarak inceleyin ve işlevlerin ve süreçlerin doğru çalıştığını doğrulayın.
- Güvenlik kurallarının ve süreçlerinin takip edildiğinden, araçların ve ekipmanların doğru şekilde yönetildiğinden emin olun.
- Bakım ve destek ile uzaktan sorun giderme ve yardım sağlayın.
Axis patlamaya karşı korumalı kameralar, uzun bir Axis avantajları listesi sunar. Her şeyden önce, aydınlatma koşulları ve izlenen alanlarınızın boyutu ve fiziksel özelliklerinden bağımsız olarak mükemmel görüntü kalitesi sağlarlar. Ve bunu bant genişliğini ve depolama ihtiyaçlarını en aza indirirken yaparlar.
Patlamaya karşı korumalı bir ağ kamerası, yanıcı malzemelerin (sıvılar, gaz, buhar veya toz) bulunabileceği tehlikeli alanlarda kullanım için onaylanmış, ağır hizmet tipi bir muhafazaya sahiptir. Tehlikeli olarak sınıflandırılan alanlar, genellikle güvenlik kameralarının kullanımının güvenliği ve verimliliği önemli ölçüde artırabildiği çeşitli endüstri segmentlerindeki kritik altyapılarda bulunur.
Tehlikeli alanlardaki elektrik tesisatları sıkı gereksinimlere tabidir ve uygunluk çeşitli endüstri standartlarına göre test edilerek doğrulanır. Tüm standartlar aynı kriterlere dayanmaktadır, esas olarak hangi yanıcı gaz veya toz konsantrasyonlarının mevcut olabileceği ve süreleri ile ilgilidir.
Tehlikeli alanlarda kullanım için sertifikalı ürünler, uygulanan koruma türü ve düzeyinin yanı sıra sertifikayla ilgili ayrıntıları gösterecek şekilde etiketlenmelidir.
Axis, risklerin verimli bir şekilde algılanması ve süreçlerin izlenmesi için genellikle video analiz yazılımıyla birlikte çeşitli patlamaya karşı korumalı ağ kameraları sunar.